Wie ben ik?

Mijn naam is Désirée Janssen.

Als kind wilde ik dat mijn moeder me leerde om kleding te maken, maar hoe de naaimachine werkte, vond ik minstens zo interessant. Die liefde voor techniek zette zich voort toen ik ging studeren (chemische technologie) en bij multinationals als Philips en Organon in technische functies aan de slag ging. Als procestechnoloog, engineeringsmanager en projectmanager merkte ik dat de koppeling maken tussen techniek, bedrijfsprocessen en mensen, de sleutel is tot succes.

Als daar bovenop schaarste ontstaat (vb. tekort aan technici), dwingt je dat om anders te denken EN anders te doen. De creativiteit komt dan goed van pas. Met minder, juist meer bereiken.

Vanuit thuis heb ik meegekregen dat als iets kapot is, dat je het repareert. Heb je spullen over, dan kijk je of je er iemand anders blij mee kan maken. Een stukje zelfvoorziening, hoorde erbij. Ook met het verbouwen van groenten en fruit. Elke zomer meehelpen om de oogst tijdig in de weckpotten of vriezer te krijgen.

Duurzaamheid was toen vanzelfsprekend, dat was geen thema. Nu neem ik dit gedachtegoed mee in mijn opdrachten. Voor mijn klanten, voor mijn gezin en voor de toekomstige professionals. Zuinig zijn op elkaar, zuinig omgaan met de wereld. Zo draag ik ook een steentje bij.

Duurzaam onderhoud aan machines is één. Begrijpen hoe de processen die erop draaien is twee. Maar de mensen die eraan werken, zijn drie. Laat dit laatste, het mooiste zijn waarmee ik werk. In een voornamelijk met mannen gedomineerde wereld van onderhoud en engineering, sta ik mijn “vrouwtje”. En wat dat is? Dat kun je het beste zelf ontdekken.

Met een grote dosis aan nieuwsgierigheid, humor en optimisme, begeef ik me graag in een omgeving waarin ik verschillende afdelingen kan samenbrengen, zodat ieders “eigen belang”, één gezamenlijk gedragen belang wordt.

En voor mij geldt:

Kennis is MACHT, delen is KRACHT.

Met DATA en INTUITIE, door te DENKEN en te DOEN.