Waarom nu?

De wereld verandert op technologisch vlak in een rap tempo. De technische kennis op de arbeidsmarkt neemt af. Minder schoolverlaters komen er op de markt, vergrijzing neemt toe. De beschikbare kennis en vaardigheden worden nog onvoldoende gedeeld, terwijl techniek zo fascinerend is, altijd anders en omdat de mensen erachter, het zo uitdagend maken.

Door verschillende reorganisaties te hebben meegemaakt in loondienst, merkte ik, dat de werkinhoud veranderde. Veel mensen stellen zich flexibel op om daarin mee te bewegen en meestal lukt dat goed. Maar of het maximale talent ingezet wordt, op de juiste plek, op het juiste moment, is een vraag die me bezig houdt EN waarin ik zie dat er nog veel te winnen is.

Technische professionals zijn niet altijd meer bezig met techniek, maar veel met randzaken. Ze kunnen niet meer optimaal bezig zijn met hun passie en vak. En dat is zonde.

Verbazingwekkend vond ik het, dat ingehuurde mensen met meer kennis de organisatie verlieten, dan dat het eigen bedrijf kon absorberen. Hierdoor gaat veel kennis en ervaring verloren, iets wat ik met mijn huidige bedrijf echt anders doe.

Bij mijn aanpak, wil ik je stimuleren of helpen met wat je (nog) niet kunt of waar de tijd op dit moment voor ontbreekt. Nadat ik klaar ben met een opdracht, heb je mijn werkwijze geabsorbeerd en kun je sneller en effectiever zelf verder. Geen kenniskloof meer, niet langer bij een klant blijven dan noodzakelijk is, maar een gevoel achterlaten van trots, voldoening en nieuwe energie! Voor de klant en voor mij!